Spar Nord Aalborg Store Pris levede op til sit navn

Dejligt efterårsvejr, godt med mennesker på lægterne, stor omsætning og sport fra absolut øverste hylde betegner årets udgave er Aalborg Store Pris, der traditionen tro blev afviklet over to dage.

Af Claus Bossow

Fredag var det hoppernes dag på Spar Nord Arena i Aalborg og naturligvis med Hoppechampionatet 2023 som hovedbegivenheden. Her forblev førstepræmiens 75.000 kr. i det nordjyske, da Knud Mønster i et ganske dramatisk løb sendte Jeppe Juel-trænede Hertz til en flot sejr efter veldisponeret styring. Nærmest i mål var Hoppe Derby-vinderen Harper, der dog var diskvalificeret for galop i løbet indledende fase.

Knud Mønster havde allerede været i vindercirklen i fredagens indledende løb, KRAFFT Auktionsløb 2023, forbeholdt heste solgt på sidste års auktion i Aalborg. Trods presset undervejs viste Kesse Tårs sig ganske sikker vinder, og det ligner en hest, som vi kommer til at høre mere til.

De færreste havde nok anet, at der ville blive sat absolut banerekord i fredags. Det skete ikke desto mindre i hoppeeliten, hvor Thai Sansa og Nicklas Korfitsen med mindst muligt passerede Glorius Rain – begge i forrygende 1.10,2a for de 1640 meter.

Der var relativt pænt besøgt fredag, hvor vejret måske endda var for godt til en impulsiv tur til trav. Omsætningsmæssigt lå fredagen lidt under samme dag sidste år, men lørdagen viste sig så til gengæld markant bedre.

Henrik Will fik sin revanche

Lørdag aften var den store begivenhed Spar Nord Arena Aalborg Store Pris, og det resulterede i en flot start til mål-sejr til Henrik Will og Ken Ecce i fine 1.12,1a for de 2140 meter.

Henrik Will Aalborg Store Pris

Henrik Will har ikke haft heldet med sig i de klassiske årgangsløb og galopperede en mulig top 3-placering væk i selve derbyet for tre uger siden. Men her kom revanchen altså i hus.

Det øvrige program gav bl.a. en overraskende sejr til First Blood i opgøret for Liga 1, og hvor det måske nok blev for taktisk for store favoritter. Nævnes skal også en fornem sejr i Consolation-løbet for Bo Westergaard bag amerikanske Thewinnertakeitall i flotte 1.11,3a over 1640 meter.

Lørdag bød på større publikumssøgning end tilfældet var dagen inden, og det betød en fuldstændig fyldt restaurant og godt besøgt på nederste plan- Og mon ikke det samlede tilskuertal lørdag landede omkring de 1000 personer.

Tilskuere Aalborg

Lørdagens omsætningstal nåede en markant fremgang via et plus på ca. 675.000 kr. i forhold til 2022. Baggrunden herfor er primært, at nordmændene i år spillede med. Det gjorde de dog også i 2021, så målt også i forhold til for to år siden er det blot at konstatere, at spillysten til Store Pris-dagen i år var rigtig stor.

Fik du læst?

Se flere nyheder