VORES BANES HISTORIE ER GANSKE SÆRLIG

 

Allerede fra sin begyndelse har banen haft byens borgere i sin kerne. I 1952 så Aalborg Væddeløbsforening dagens lys, takket være en gruppe visionære og initiativrige borgere i Aalborg. De første år var en søgen efter egnede områder, hvor de kunne skabe de bedste og smukkeste rammer til trav- og galopløb. Det lykkedes foreningen at indgå en lejeaftale med Aalborg Kommune, der ligeledes ønskede at skabe et kulturelt tilbud til byen. Et stort område centralt i byen, tæt på byens borgere blev udpeget og arbejdet blev straks sat i gang.

Søndag den 15. august 1954 var en magisk dag, hvor dørene for første gang blev åbnet til Aalborg Væddeløbsbane. Aalborgenserne omfavnede den nye bane med åbne arme, og på åbningsdagen strømmede over 10.000 mennesker til folkefesten på Væddeløbsbanen. En storslået begivenhed, hvor mere end 100 heste - travheste, fuldblodsheste og rideheste - stod klar til at imponere aalborgenserne. Omsætningen nåede en imponerende sum på over 100.000 kr. - et tal, der var uden sidestykke dengang.

I årene der fulgte, blev Aalborg Væddeløbsbane et populært udflugtsmål for byens indbyggere. Det var et sted, hvor man kunne opleve banens særlig atmosfære og trække sig tilbage til en grøn oase midt i byen.

- Og tag del i historien